”Cauza decesului a fost un act criminal, iar vinovaţii nu au fost aduşi încă în faţa justiţiei. Democraţia a făcut campanie pentru domnia legii, drepturile omului şi alegeri libere. Ea a ascultat pe toată lumea şi a dat câştig de cauză majorităţii în toate deciziile sale”, se mai spune în necrolog.
”Va fi regretată profund. Dumnezeu să-i aibă în pază sufletul”, încheie anunţul.
”Vârsta” aşa-zisului ”deces al democraţiei britanice”, 312 ani, pare să se refere la crearea Regatului Unit şi la întrunirea primului parlament britanic după ce legislativele englez şi scoţian au adoptat Legile Uniunii în anul 1707.
Citește și: Donald Trump plânge de mila britanicilor: UE este prea dură
Nu se ştie cine a dat acest anunţ, apărut la rubrica ”Naşteri, căsătorii şi decese” a cotidianului The Times.
Premierul Theresa May a obţinut săptămâna trecută o a doua amânare a Brexit-ului, până la 31 octombrie, faţă de care ea şi-a exprimat ”regretul profund”.
Amânarea a nemulţumit numeroşi politicieni pro-Brexit, în timp ce mulţi deputaţi pro-UE susţin că alegătorii au dreptul democratic la un nou referendum asupra rezultatului final al negocierilor cu privire la Brexit, după ce, la votul popular din 2016, o majoritate redusă a optat pentru ieşirea din UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.