În ultimele săptămâni, oficialii companiei chineze ByteDance au analizat potenţialele scenarii şi s-au întâlnit cu câteva bănci de investiţii pentru a discuta o astfel de posibilitate pentru Douyin, susţin sursele. TikTok nu este disponibilă în China, iar Douyin este echivalentul chinez al TikTok.
Băncile de investiţii efectuează cercetări şi analize în legătură cu listarea separată Douyin, a explicat altă sursă. Purtătorul de cuvânt al Douyin nu a dorit să comenteze informaţia. În data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.
Citește și Youtube lansează rivalul lui TikTok
În septembrie, ByteDance, Oracle şi Walmart au anunţat că au ajuns la un acord care să satisfacă solicitările exprimate de preşedintele Donald Trump pentru ca operaţiunile din Statele Unite ale TikTok să fie vândute unei firme americane. Aplicaţia de video-sharing TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.