Atâta timp cât ariile protejate au fost administrate de entitățile private, acestea trebuiau să dea avize pentru orice fel de proiect, fie construirea unei simple case fie pentru infrasctructură, lucru care a fost profund nefiresc, a declarat Adi Croitoru, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, în cadrul unui interviu acordat DCBusiness.ro.
Șefa agenției a subliniat faptul că din varii motive, aceștia au împiedicat anumite proiecte neacordând avizul necesar, și au blocat proiecte pe care statul le avea în vedere.
Agenția are în vedere ca produsele obținute în arii protejate, de la fructe și până la produse lactate, să fie vândute în marile magazine, astfel că micii producători să fie sprijiniți și încurajați.
Un alt lucru pe care Agenția îl are în vedere este înființarea unei burse prin intermediul căreia produsele să ajungă pe piețele externe, astfel că micii producători din zonele protejate să aibă o nouă piață de desfacere.
Noua organizație guvernamentală are în vedere să reînvie turismul termal din România, zonele cu astfel de resurse aflându-se și acestea în ariile naturale protejate.
Adi Croitorul a explicat că ”Delta dintre Blocuri”, sau mai bine spus Delta Văcărești, este o zona care a fost bine gestionată de ONG-ul care a avut perimetrul în custodie iar pentru astfel de situații Agenția are în vedere continuarea colaborării sub formă de parteneriate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.