Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.
Săptămâna trecută, Senatul a adoptat acest proiect, care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că prin acest act normativ se doreşte să se aducă "echitate românilor". Ea a menționat că proiectul este bazat pe doi piloni: contributivitatea şi munca. Simona Bucura-Oprescu a spus, totodată, că parlamentarii trebuie să arate că reprezintă o echipă în privinţa acestui proiect de lege.
Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a declarat, la rândul său, că proiectul a ajuns să genereze "haos şi teamă", deşi ar fi trebuit să fie cel mai clar dintre subiectele dezbătute de coaliţia de guvernare.
Într-un fel de replică, deputatul PSD Marius Budăi a precizat că principiile de la care a plecat proiectul de lege privind pensiile sunt echitate, solidaritate şi respectarea muncii. "Principiile de la care a plecat această lege, şi anume echitate şi solidaritate şi respectarea muncii, sunt pe deplin respectate", a spus fostul ministru al Muncii, la dezbaterea proiectului elaborat de Guvern.
Citește și Budăi lămurește lucrurile: În 2024, pensiile se vor majora o singură dată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.