Concret, Executivul ar putea aproba mai multe proiecte de lege care fac referire la exproprieri în cazul tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul unor obiective de infrastructură, cum ar fi Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea sau Autostrada Sibiu - Piteşti.
Pe ordinea de zi se mai află proiectul privind suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024.
''Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pe anul 2024 cu suma totală de 2.200 mii lei credite de angajament şi credite bugetare la capitolul 51.01 'Autorităţi publice şi acţiuni externe' din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, din care 1.000 mii lei la titlul 10 'Cheltuieli de personal' şi 1.200 mii lei la titlul 20 'Bunuri şi servicii', pentru finanţarea cheltuielilor curente şi asigurarea condiţiilor minime necesare desfăşurării activităţilor specifice'', se arată în proiect.
Tot miercuri, Executivul ar putea adopta un proiect privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
''Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2024, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, la capitolul 61.01 'Ordine publică şi siguranţă naţională', titlul 51 'Transferuri între unităţi ale administraţiei publice', cu suma de 89.000 mii lei credite bugetare, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Suma prevăzută (...) este destinată pentru aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru unităţile subordonate, inclusiv pentru activităţile specifice desfăşurate în penitenciare spital care, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 584/2005 privind stabilirea activităţilor specifice şi a finanţării unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi a unităţilor sanitare din reţeaua Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, se finanţează de la bugetul de stat, în vederea achitării cheltuielilor de capital'', potrivit proiectului.
Pe agendă se mai află şi eliberări şi numiri de prefecţi şi subprefecţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.