Înainte de toate, merită precizat că cei interesați să participe la acest program lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pot beneficia de un singur ecotichet pentru un singur autoturism prietenos cu natura, dar mai pot solicita acest ajutor dacă intenționează să cumpere și alte mijloace de transport mai puțin poluante.
Pentru că, iar aceasta este una dintre noutățile programului, pot fi achiziționate și motociclete electrice. Este adevărat că, în acest caz, suma maxim acordată este de 3.500 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare al acestora.
A doua noutate constă în faptul că mașinile cumpărate prin Rabla Plus nu pot fi vândute în următoarele 12 luni de la achiziție. În rest, ca și în anii trecuți, cei ce vor dori să-și cumpere mașini puțin poluante pot cere 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de vânzare, pentru un autovehicul nou electric hibrid (cu emisii de CO2 mai mici de 50 g/km) sau 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru mașini pur electrice.
Citește și Programul Rabla. Lista mașinilor pe care românii le pot cumpăra
Conform condițiilor prevăzute în Oridinul MMAP nr. 323/2020, pentru a beneficia de ecotichetul de la stat, solicitanții vor trebui să aibă domiciliul sau reședința în România și să nu aibă datorii la bugetul local. În plus, pentru a primi banii, aceștia vor trebui să se înscrie la un producător validat și să cumpere vehiculul de la acesta. În același timp, pentru a putea obține ecobonusul, nu va fi necesară casarea unui vehicul vechi, foarte poluant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.