Transalpina face legătura între orașele Novaci, județul Gorj, și Sebeș, județul Alba.
Program Transalpina 2022: Ce restrictii au fost impuse pentru soferi
Fiind un drum montan, Transalpina poate fi practicată doar în anumite condiții. De aceea, iarna, din cauza depunerilor de zăpadă sau a înghețului, șoseaua este închisă.
De altfel, chiar și deschiderea drumului este condiționată de contextul meteorologic. În 2022, șoseaua a fost deschisă în luna iunie, dar în 2020, drumul a fost redeschis în luna mai.
Astfel, una dintre primele restricții aplicate, imediat după redeschiderea drumului, ține de tipul anvelopelor utilizate de șoferi. Întrucât drumul abia a fost deszăpezit, probabilitatea acoperirii acestuia cu zăpadă există, chiar dacă e primăvară.
Așadar, pe Transalpina, anvelopele de iarnă ar putea să fie obligatorii pentru parcurgerea traseului rutier. În orice caz, sunt marcaje care anunță cum se poate merge pe acest drum vizitat chiar și de străini.
Din același motiv, drumarii pot impune și alte restricții. De exemplu, viteza scăzută, de 30km/h și parcurgerea cu mașina doar pe timp de zi.
Când se închide circulația pe Transalpina
Închiderea șoselei Transalpina este condiționată de căderile de zăpadă. Atunci când deszăpezirea devine o misiune imposibilă, drumul va fi închis, acest lucru fiind anunțat pe pagina CNAIR.
De obicei, este închisă porțiunea dintre stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Drumul ajunge într-o zonă foarte înaltă a munților, iar acțiunea de deszăpezire este chiar periculoasă în sezonul rece, care în această zonă poate începe chiar din lunile de toamnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.