Adrian Corbu, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, a venit cu cele mai noi informaţii pentru românii care aşteaptă şi în 2025 programele susţinute de către AFM, fie că e vorba de Rabla, Rabla Plus, Rabla pentru Tractoare sau Casa Verde.
"În primul rând trebuie să precizăm că AFM este o instituţie care se autofinanţează din două surse: din taxa de mediu şi din banii obţinuţi din vânzarea certificatelor de CO2. Mai mult, ne propunem ca instituţia să menţină trendul crescător pe care l-a avut în ultimii trei ani şi să încercăm să fim mult mai eficienţi decât am fost până acum în toate programele.
Acum lucrăm la bugetul pentru anul 2025. În cadrul acestuia evident că va fi Rabla - care este cel mai vechi program al AFM şi va continua - la fel şi panourile fotovoltaice se vor regăsi şi în bugetul pentru anul 2025. De asemenea, suntem în evaluare cu toate celelalte programe. Ca şi volum, cu toate programele, ajungem undeva la 6,8 miliarde de lei pentru programele pe care le-am avut anul acesta în derulare. Sunt şi sesiuni lansate care urmează să se contractele în perioada următoare.
AFM a reuşit, în ultimii doi ani, să facă o corecţie şi să ajungă cu plăţile la timp, în sensul în care nu avem întârzieri mai mari de 60 de zile. Istoric, AFM, deşi avea resursele necesare să facă plăţi, nu era resursa umană suficientă pentru a face faţă volumului mare de muncă. Am reuşit să punem fiecare om la locul potrivit, astfel încât lucrurile să meargă bine", a explicat vicepreşedintele AFM, Adrian Corbu.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.