În Banat, vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime termice pe regiune de 32...34 de grade, apoi se va răci semnificativ la valori medii între 24 și 26 de grade, ce se vor menține pe aproape tot intervalul de prognoză. Ve fi ceva mai cald pe 27 august și 1 septembrie. De asemenea, șanse mari de precipitații mai însemnate există în intervalul 25-28 august și în zilele de 3 și 4 septembrie.
În Crișana, vremea va fi călduroasă în prima zi de prognoză, cu medii ale maximelor de 32 de grade, dar se va răci brusc și semnificativ din ziua imediat următoare, astfel că regimul termic diurn mediat regional va fi de 22...26 de grade până la finalul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate ridicată în zilele de 24, 27 și 28 august.
În Transilvania, vremea se va răci treptat în primele trei zile, când mediile temperaturilor maxime vor coborî de la valori de 30 de grade până spre 22 de grade în data de 26 august, iar ulterior nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa în jurul a 22 de grade. Ușor mai cald se estimează a fi doar în data de 27 august. Instabilitatea atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 24 - 27 august când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.
În Maramureș, intervalul va debuta cu vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 30 de grade, dar ulterior se va răci, chiar semnificativ, astfel încât regimul termic diurn se va situa, în general, între 22 și 24 de grade. Posibile ploi mai puternice în zilele de 24, 25, 27 și 28 august.
Citește și PROGNOZA METEO până pe 20 septembrie. Cum debutează toamna
În Moldova, pe 23 și 24 august valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 28 de grade și ale minimelor de 14...16 grade. Între 25 august și 5 septembrie vremea se va răci. Vor fi condiții de ploaie pe aproape tot intervalul de prognoză, însă în zilele de 24, 25 și 26 august instabilitatea atmosferică va fi accentuată și va determina cantități mai însemnate de apă.
În Dobrogea, vremea va fi pe arii restrânse călduroasă în partea continentală a regiunii, iar temperaturile maxime se vor situa 26 și 28 de grade și cele minime vor fi de 18 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere și nu va mai avea variații semnificative, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 24...25 de grade, iar ale celor nocturne de 16...17 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar, cu excepția zilelor de 26 și 27 august, când se vor semnala ploi locale ce pot determina și cantități mai însemnate de apă.
În Muntenia, în zilele de 23, 24 și 25 august vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 28...30 de grade. În intervalul 26...31 august se va răci ușor, mai ales în zona deluroasă, astfel încât valorile termice diurne se vor situa între 26 și 30 de grade, iar ulterior vor continua să scadă, la medii de 25...28 de grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 25 și 26 august.
În Oltenia, vremea va fi călduroasă în primele două zile de prognoză, cu valori termice maxime ce se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade, însă apoi se va răci în cea mai mare parte a regiunii, dar cu precădere la deal, așa că regimul termic diurn va fi de 26...28 de grade. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala în 25 și 26 august.
La munte, vremea se va răci treptat în intervalul 23 – 26 august, astfel încât mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade. Pentru perioada 27 august – 5 septembrie nu se estimează schimbări semnificative în regimul termic diurn, acesta fiind mediat la valori de 14...16 grade. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor lua și aspect torențial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.