De asemenea, produsul bancar net, echivalentul cifrei de afaceri, a crescut cu 9,6%, până la 6,5 miliarde euro. Aceste rezultate sunt superioare estimărilor analiştilor, care mizau, în medie, pe un profit net de 917 milioane euro şi un produs bancar net de 6 miliarde euro.
O parte din aceste rezultate trimestriale peste aşteptări se datorează şi reevaluării participaţiei la Euroclear, un actor important pe piaţa de compensare din Europa. Societe Generale a precizat că reevaluarea a avut un impact pozitiv de 271 milioane euro asupra veniturilor sale.
"Veniturile noastre s-au majorat ca urmare a creşterii confirmate în domeniile International Retail Banking & Financial Services precum şi evoluţiei solide a activităţilor de Financing & Advisory şi pieţe. În cursul acestui trimestru grupul a pus capăt litigiilor cu autorităţile americane în legătură cu perioada de dinaintea crizei financiare", a declarat directorul general de la Societe Generale.
În luna septembrie, grupul bancar francez a anunţat că a pus deoparte 1,1 miliarde euro pentru a acoperi o posibilă înţelegere cu autorităţile americane în dosarul privind tranzacţiile cu ţările aflate sub embargou economic.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.