Grupul industrial cu sediul la Munchen a declarat joi că marjele de profit ale diviziei sale industriale au atins un nivel "record" de 15,4%, pe fondul creșterii vânzărilor cu 11% în ultimul an fiscal care s-a încheiat în septembrie, scrie FT.
Anul viitor, vânzările vor crește probabil între 4% și 8%, a precizat compania, indicând o performanță relativ slabă în domeniul automatizărilor industriale, care s-a bazat în special pe China.
Siemens a precizat că așteptările sale pentru o creștere stabilă a ramurii sale de automatizări industriale se bazează pe "presupunerea că, în urma destocurilor efectuate de clienți, cererea globală în afacerile de automatizare, în special în China, va crește din nou în a doua jumătate a anului fiscal".
Compania a precizat că intenționează să își majoreze dividendele la 4,70 euro pe acțiune. Prețul acțiunilor sale a crescut cu aproape 15 procente în ultimul an.
În ultimii doi ani, grupul s-a transformat dintr-o companie de inginerie întinsă, care fabrica produse precum mașini de spălat, într-o companie tehnologică axată pe dezvoltarea de instrumente digitale pentru uz industrial și alte afaceri cu marje mari de profit.
De asemenea, a prezentat planurile de a scoate la bursă afacerea sa de motoare și motoare mari Innomotics, după ce a separat deja afacerea cu 15.000 de angajați.
În 2015, Siemens și-a vândut participația de 50% din joint-venture-ul său în domeniul electrocasnicelor către Bosch, compania germană de inginerie și tehnologie, și încă mai deține participații în câteva dintre fostele sale companii, cum ar fi o participație de 25% în Siemens Energy, aflată în dificultate.
Compania nu consolidează profiturile Siemens Energy, care a raportat ieri o pierdere netă anuală de 4,6 miliarde de euro după ce a acceptat un plan de salvare condus de guvern, deoarece compania este separată și "nu se afla sub controlul nostru".
Siemens a fost de acord să cumpere o participație de 18% într-o societate mixtă indiană pentru 2,1 miliarde de euro de la fosta sa unitate energetică, ca parte a planului de salvare, în cadrul căruia Berlinul s-a angajat să ofere companiei garanții de credit în valoare de 7,5 miliarde de euro,
Acordul de salvare, în valoare totală de 15 miliarde de euro, va include 12 miliarde de euro împrumutate de bănci, pentru a încerca să consolideze portofoliul de comenzi al Siemens Energy.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.