Produse din carne. Dragoș Frumosu: Frații Petreuș, trei la pungă, câți erau până în 1990, erau mai gustoși

DCBusiness Team |
Data publicării:
Dragoș Frumosu
EXCLUSIV
Dragoș Frumosu

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, a abordat, în cadrul emisiunii "Totul despre bani", multe dintre problemele cu care se confruntă, astăzi, acest sector de activitate. A vorbit despre prețuri, despre procesare, despre calitatea produselor, explicând, totodată, de ce înainte de Revoluție marfa din galantare era mai gustoasă decât acum. 

”Am să vă spun ceva foarte deschis și sincer. Până la Revoluție am lucrat, dar și după 1990 câțiva ani buni de zile în vechiul abator al Bucureștiului. Am asistat la producerea preparatelor și înainte de Revoluție și după Revoluție. Până în anul 1995, în mezeluri, în afară de un singur E, atunci nu îi spuneam E, îi spuneam silitră, care păstra culoarea cărnii, totul era natural. Este și motivul pentru care preparatele din carne aveau maxim 72 de ore de valabilitate. În general, ele se făceau din carne proaspătă, nicidecum din carne congelată. Și aici este o întreagă folosofie: nu că nu ar fi bune, dar una este să fie făcute din carne proaspătă și alta din carne congelată. Deci, este strict adevărat”, a spus Dragoș Frumos, întrebat fiind dacă toate discuțiile legate de calitatea net superioară a produselor de pe vremuri sunt un mit sau o realitate. 

Și pot să spun că frații Petreuș, trei la pungă, câți erau pe vremea aceea, până în 1990, erau mai gustoși, nu toate sortimentele, pentru că avem și firme serioase, dar erau mai gustoși”, a adăugat președintele SINDALIMENTA. 

Nu pot să fiu de acord 

În ceea ce privește soia, ”poate ne-am trezit. Spuneam atunci că ne omoară cu soia din preparate, ne omoară cu uleiul din soia, iar astăzi ținem regim strict cu produse în totalitate din soia. Atunci ne-a lipsit informația și este foarte adevărat și eram bulversați. Nu pot să neg există anumite tipuri de E-uri care măresc valabilitatea, care păstrează culoarea, dar personal nu pot să fiu de acord, lucrând în sistem și cunoscând și gustul, și rețeta, și producția, nu pot să fiu de acord cu produsele care au termen de valabilitate jumătate de an, nu pot să fiu de acord cu produsele care, în loc să fie afumate cu fum natural de esență tare să băgăm arome, potențiatori de gust. Astea sunt trucuri și sunt bune, probabil, pentru că a crescut numărul populației la nivel mondial”, a spus Dragoș Frumosu. 

Atunci erau rețete

El a menționat, totodată, că astăzi există producători care, pe etichete subliniază: produs fabricat după rețeta din 1965 sau 1973. ”I-am întrebat de ce consideră că trebuie să facă astfel de precizări și mi-au răspuns: pentru că erau rețete”, a menționat interlocutorul jurnalistului Mihai Ciobanu. 

Un răspuns scurt: Foarte rău 

Întrebat, în altă ordine de idei, cum stă cu forța de muncă în insutria alimentară, în special cu cea calificată, Dragoș Frumosu a răspuns scurt: ”Foarte rău. În primul rând, salariile sunt cu 200-300 de lei peste cel minim pe economie. Deci un venit net destul de mic”. Invitatul din platoul interviurilor DCNews a atras, totodată, atenția că România a pierdut multă forță de muncă, în special calificată. Cei mai mulți au plecat în țările vestice, unde câștigul este mai bun”.

Aflați ce a spus Dragoș Frumosu despre piața alimentelor, despre prețurile la carnea de porc în ajunul Sărbătorilor de iarnă și multe alte informații interesante ascultând întreaga emisiune: 

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9748
Diferența 0.0001
Zi precendentă 4.9747
USD
Azi 4.564
Diferența -0.0174
Zi precendentă 4.5814
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9748 RON
USD flag1 USD = 4.5640 RON
GBP flag1 GBP = 5.9164 RON
CHF flag1 CHF = 5.2853 RON
AUD flag1 AUD = 3.0087 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.2803 RON
HUF flag1 HUF = 0.0122 RON
JPY flag1 JPY = 0.0301 RON
NOK flag1 NOK = 0.4161 RON
SEK flag1 SEK = 0.4277 RON
XAU flag1 XAU = 401.8405 RON
Monede Crypto
1 BTC = 310626.52RON
1 ETH = 11006.41RON
1 LTC = 302.14RON
1 XRP = 2.30RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.99% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.55%
6 luni: 5.59%
12 luni: 5.64%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET17209.02-1.50%
BET-BK3231.95-1.03%
BET-EF925.83-1.51%
BET-FI61201.17-0.40%
BET-NG1213.97-1.14%
BET-TR37952.70-1.50%
BET-TRN36889.71-1.50%
BET-XT1482.37-1.36%
BET-XT-TR3213.69-1.36%
BET-XT-TRN3130.33-1.36%
BETAeRO952.84-0.75%
BETPlus2548.15-1.44%
RTL38195.96-1.49%

Opinii

Adrian Negrescu, analist economic
Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu

Adrian Negrescu: Planul prezentat de Finanțe, o culegere de aspirații economice ale lui Boloș

România se îndreaptă spre o criză economică...

Dumitru Chisăliță

Populism și prețuri mai mari la gaze și combustibili

Dumitru Chisăliță, directorul general al...

Comunicate de presa

Cargus

Cargus anunță cel mai aglomerat Black Friday de până acum

Cargus: pregătiri pentru cel mai plin Black...

Restaurant. Foto: Pexels.com
Hidro Prahova

Hidro Prahova S.A. le arată liceenilor cum un simplu gest poate schimba lumea

Hidro Prahova S.A. sprijină educația ecologică...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel