În rândul statelor UE pentru care sunt disponibile datele, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, cele mai mare creşteri ale producţiei industriale au fost în Irlanda (41,4%), Lituania (9,7%) şi Finlanda (5,6%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Malta (minus 10,9%), Estonia (minus 8,9%), Franţa (minus 6,4%), Germania (minus 6%) şi România (minus 4,6%).
Producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană în februarie, comparativ cu luna precedentă, după ce în ianuarie s-a înregistrat un avans de 0,8% în zona euro şi în Uniunea Europeană.
Citește și: Ajutoarele de stat pentru agenții economici. Platforma on-line, lansată de Ministerul Finanțelor
În rândul statelor UE pentru care sunt disponibile datele, în februarie, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost în Ungaria (4,8%), Irlanda (4,2%) şi Croaţia (2,5%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Franţa (minus 4,8%), Malta (minus 3,8%) şi Grecia (minus 2,5%).
România a raportat un declin de 1% al producţiei industriale în februarie, comparativ cu luna precedentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.