Luând în calcul o finanțare de 50 de milioane de euro din partea guvernului austriac și 50 de milioane de euro investite în fabrica sa de la Palafolls din Spania, investiția totală în capacitatea sa europeană de producție de antibiotice se ridică acum la 250 de milioane de euro, a precizat filiala Novartis specializată în medicamente generice. "Antibioticele rămân coloana vertebrală a medicinei moderne", a declarat directorul general Richard Saynor, explicând că investiția va contribui la satisfacerea cererii ridicate pentru aceste tratamente.
Într-o intervenție anterioară, Saynor își exprimase îngrijorarea cu privire la riscurile pe care această inflație a costurilor la energie le prezintă pentru aprovizionarea pieței europene, situația devenind "nesustenabilă" pentru unii producători de medicamente generice, versiuni mai ieftine ale medicamentelor care nu mai sunt protejate de brevet. Acesta a reamintit că multe medicamente generice trebuie să fie fabricate la temperaturi specifice.
La sfârșitul lunii octombrie, șeful Novartis a declarat că își poate "imagina că situația este dificilă pentru unii producători". Dar el a dat asigurări că grupul a pus în aplicare planuri de urgență adecvate și că ar putea "menține aprovizionarea cu medicamente generice în Europa". Novartis intenționează să se desprindă de Sandoz prin listarea la bursă în 2023, ca parte a unei reorganizări majore a activității sale, precizează cotidianul francez Le Figaro.
Citește și PENICILINA și-a dezvăluit ultimul secret. Experții nici nu bănuiau
O echipă internațională de cercetători a descoperit că antibioticele beta-lactamice, categorie ce include și penicilina, ucid Stafilococ auriu meticilino-rezistent (MRSA) prin crearea unor găuri în pereții celulelor. Un articol al oamenilor de știință care dezvăluie mecanismul de funcționare a antibioticelor a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.
Știința știa deja că acțiunea antibioticelor beta-lactamice se bazează pe suprimarea creșterii pereților celulari. Cu toate acestea, modul în care antibioticele ucid bacteriile a rămas un mister. Pentru început, experții de la McMaster, Masaryk, Xiamen și Sheffield au construit un model simplu al modului în care peretele celular se extinde în timpul creșterii și diviziunii bacteriilor.
Construită pe această bază, ipoteza privind mecanismul de funcționare antibioticelor a fost testată printr-o serie de abordări moleculare, inclusiv microscopia de înaltă rezoluție. „Studiul nostru a arătat că antibioticele formează mici găuri în peretele celular, care se măresc treptat în timpul procesului asociat creșterii, ucigând ... Citește mai departe AICI
Citește și PARACETAMOL. A fost descoperit un efect absolut NEAȘTEPTAT
Un studiu despre care scrie cotidianul britanic Daily Mail afirmă că paracetamolul are darul de a spori tendința spre risc. Numai două tablete trezesc dorința de a participa la acțiuni periculoase. La studiu au participat 189 de persoane. Înainte de experiment, toți voluntarii au fost rugați să evalueze gradul de risc al unor situații diferite, precum scufundări, săriturile cu parașuta sau determinarea de a avansa în carieră.
Participanții au fost împărțiți în două grupe. Cei care au primit una-două tablete de paracetamol pe zi au declarat, la sfârșitul experimentului, că activitățile mai sus menționate nu mai constituie, pentru ei, ceva imposibil de realizat, ba chiar le-au comparat cu un fleac. În schimb, voluntarii din a doua grupă, cărora le-a fost administrat placebo, au afirmat că nu vor să audă de patine, schiuri sau parapantă, chestiuni care... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.