Operațiunile au fost reluate luni, potrivit unui purtător de cuvânt al Renault, citat de Reuters.
Renault nu a precizat cât timp va continua să funcționeze uzina.
"Situația furnizării de componente este instabilă și în schimbare și preferăm să nu facem nicio predicție", a spus purtătorul de cuvânt.
Renault rămâne în Rusia, dar spune că respectă sancțiunile
Producătorul francez și-a suspendat operațiunile la uzina de asamblare din Moscova la sfârșitul lunii februarie, decizie pentru care a invocat "schimbarea forțată a rutelor logistice existente", ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.
La facilitatea din capitala rusă sunt realizate modelele Renault Duster, Kaptur și Arkana, precum și modelul Nissan Terrano.
De asemenea, Renault produce în Rusia, la Ijevsk, modelele Logan și Sandero, alături de modelele mărcii Lada.
Curs valutar BNR. TOTUL despre LEU și AUR
Renault, care a revenit pe profit în 2021, după doi ani de pierderi, este printre companiile occidentale cele mai expuse pe piața rusă, unde realizează circa 8% din câștiguri.
În Rusia, Renault e asociat cu conglomeratul Rostec, al cărui manager, Serghei Cermezov, e considerat drept un apropiat al președintelui Vladimir Putin.
Consiliul de administrație al Renault a decis să-și păstreze intactă prezența în Rusia, cu respectarea sancțiunilor internaționale și cu sprijinul principalului său acționar, statul francez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.