Astfel, producţia totală a UE a ajuns la 30,5 miliarde de metri cubi, faţă de 37,7 miliarde de metri cubi în prima jumătate a anului trecut.
Olanda, cel mai mare producător de gaze din spaţiul comunitar, a extras 14 miliarde de metri cubi, mai puţin cu 25% faţă de perioada similară din 2019, când a produs 18,7 miliarde de metri cubi.
Aflată pe locul doi, România a avut o producţie de 4,6 miliarde de metri cubi, cu 10 procente mai puţin decât în primul semestru al anului trecut, respectiv 5,1 miliarde de metri cubi.
Covid-19 îmbolnăvește și prețurile petrolului
Pe locul trei, Germania a extras 2,6 miliarde de metri cubi, faţă de 3 miliarde, în prima jumătate din 2019.
În ceea ce priveşte trimestrul al doilea, producţia totală de gaze a UE a fost de 15 miliarde de metri cubi, în scădere cu 14%.
"Producţia în T2 a scăzut în toate ţările mari producătoare de gaze, incluzând Olanda (-16%) şi România (-17%)", spun autorii raportului.
În trimestrul doi, Olanda a produs 6,8 miliarde de metri cubi şi România a extras 2 miliarde, fiind urmate de Germania (1,3 miliarde) şi Italia (un miliard).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.