Conducerea magazinului online a luat această decizie întrucât, de la introducerea Bitcoinului ca metodă alternativă de plată, surprinzător sau nu, mulți clienți din România (aproximativ 3% din total) au ales să achite prin celebra monedă virtuală. Astfel, începând de luna aceasta, părinții pot cumpăra jucării, cărucioare, scutece, biberoane sau alte produse destinate copiilor, iar plata să o poată face și prin Ethereum, care este cotată la ora actuală la 170.99 Euro per unitate, se arată într-un comunicat.
Ethereum a fost propus la sfârșitul anului 2013 de către Vitalik Buterin, un cercetător de criptomonede și programator. Sistemul a fost lansat pe 30 iulie 2015, cu 11,9 milioane de monede "preminate" pentru finanțarea investitorilor din crowdsale. Această cantitate reprezintă aproximativ 13% din total de monede în circulație.
În 2016, ca urmare a colapsului proiectului DAO (din eng. Decentralized Autonomous Organisation, ro. Organizația Automomă Decentralizată), Ethereum fost separat în două blockchain-uri – o versiune separată a devenit Ethereum (ETH), iar originalul a continuat ca Ethereum Clasic (ETC). La ora actuală, criptomoneda Ether este cotată la aproximativ 170 Euro per unitate, însă în data de 13 ianuarie 2018, a atins apogeul său – 1187,08 Euro per unitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.