Răspunsul poate fi un automatism, pentru că, de multe ori, mulți facem același lucru: scăpăm de datorii. Ce facem cu ce rămâne? Într-o societate bazată pe consum, probabil îl cheltuim până la următorul salariu. Evident, este o practică greșită și la îndemână. Economisirea ține de educația financiară și, așa cum îi spune și numele, pentru asta avem nevoie de o educare a impulsurilor noastre financiare, în primul rând. Adina Călin, Director Direcţia Produse şi Servicii Bancare din cadrul CEC Bank, a explicat ce avem de făcut când luăm salariul pentru a ne bucura de banii pe care-i câștigăm, fără a fi stresați de utilități sau de o cheltuială pe o plăcere. De asemenea, aceasta a oferit și exemplul personal prin care pune frână impulsurilor de moment.
Plătești și tu facturile și datoriile în primul rând? E greșit!
”Când avem venituri la dispoziție, recomandarea ar fi ca primul lucru să ne gândim cât din acea sumă economisim, fie că e salariu, fie că sunt dividende sau orice alte tipuri de venituri și după aceea să ne gândim cum îi cheltuim” a atenționat Adina Călin, Director Direcţia Produse şi Servicii Bancare din cadrul CEC Bank, în interviul acordat DCNews ș DCBusiness.
La presupunerea moderatorului Mihai Ciobanu, realizator ”Totul despre bani” că mai întâi ne plătim facturile și datoriile, Adina Călin a contrazis această viziune economică: ”Îmi permit să contrazic un pic lucrul acesta. La nivel teoretic, există mai multe teorii, este destul de cunoscută teoria cu 20% din veniturile pe care le câștigăm să meargă spre economisire, 50% către partea de consum, utilități, rate, 30% să meargă spre dorințe pe care vrem să ni le îndeplinim.
Citeşte mai departe pe DC News.
DCMedia Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna august, campania DC Educație Financiară, cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.