Membrii fondatori ai celor două societăţi vor fi: Sectorul 5, prin Consiliul Local, şi Administraţia Domeniului Public Sector 5. Ambele societăţi vor avea sediul social la adresa str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11.
Ce se întâmplă cu angajații RADET. Anunț oficial
Fiecare societate va avea un capitalul social în cuantum de un milion de lei. Sectorul 5, prin Consiliul Local, va deţine 99% din capitalul social, restul de 1% revenind Administraţiei Domeniului Public Sector 5. Aportul acţionarilor la capitalul social va fi: Sectorul 5, prin Consiliul Local, 990.000 de lei, iar Administraţia Domeniului Public Sector 5 - 10.000 de lei.
Conform raportului de specialitate ataşat primului proiect, din studiul de oportunitate pentru stabilirea soluţiilor optime de gestiune a serviciului public de salubrizare a reieşit că acesta ar trebui să fie gestionat direct de către Primăria de sector. Alte recomandări ale studiului au vizat: înfiinţarea unui centru de colectare cu aport voluntar, dar şi înfiinţarea unei staţii de sortare a deşeurilor. Drept urmare, gestiunea directă a serviciului de salubrizare în sectorul 5 a fost delegată către SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA.
Pe de altă parte, sistemul de salubrizare care urmează să fie înfiinţat va presta servicii complementare celui de colectare a deşeurilor municipale şi stradale, fiind alcătuit dintr-un ansamblu tehnologic ş funcţional care va cuprinde: staţii de transfer, staţii de tratare mecano-biologică, staţii de producere compost, staţii de sortare, baze de garare şi întreţinere a autovehiculelor specifice serviciului de salubritate.
Conform raportului de specialitate ataşat celui de-al doilea proiect, Infrastructură DF5 SA va avea ca scop prestarea tuturor serviciilor necesare dezvoltării şi regenerării urbane, precum şi altor lucrări de interes public local ce intră în categoria lucrărilor de infrastructură. Se menţionează însă că societatea va fi responsabilă, cu prioritate, de dezvoltarea proiectului Centenarului (Antiaeriana), de facilitarea creării unui hub tehnologic în zona de sud a sectorului şi de regenerarea urbană a cartierelor, cu prioritate Ferentari şi Rahova, fără a se limita însă la acestea. Până la data la care putea obţine venituri din activitatea desfăşurată, societatea va întreprinde măsuri în vederea atragerii de fonduri rambursabile şi nerambursabile. Vor fi luate de asemenea în calcul: implementarea proiectelor prin programe operaţionale, parteneriat public-privat, asocieri intercomunitare.
Obiectul principal de activitate al SC Salubrizare Fapte SA îl va reprezenta tratarea şi eliminarea deşeurilor, dar sunt prevăzute şi alte activităţi, precum: lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de demolare a construcţiilor, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi aer condiţionat, transport rutier de mărfuri, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, activităţi ale agenţiilor de publicitate, activităţi de întreţinere peisagistică, activităţi de curăţenie.
Obiectul principal de activitate al Infrastructură DF5 SA va consta în lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. Printre activităţile secundare se numără: lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, construcţia de poduri şi tuneluri, lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă şi subterane, construcţii hidrotehnice, lucrări de demolare a construcţiilor, lucrări de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi aer condiţionat, lucrări de tâmplărie şi dulgherie, de pardosire, de vopsitorie, servicii de mutare, activităţi de arhitectură, activităţi specializate de curăţenie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.