Mașinile abandonate vor fi ridicate. Se va întâmpla într-un sector al Capitalei

DCBusiness Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După o procedură lungă, în care proprietarii au fost somați în repetate rânduri să elibereze domeniul public de mașinile pe care le-au abandonat din diverse motive, Primăria Sectorului 4, prin intermediul Poliției Locale, demarează azi o operațiune masivă de ridicare a autovehiculelor aflate în stare avansată de degradare. Astfel, 50 de mașini devenite în timp adevărate focare de infecție vor fi luate de pe străzi, începând de azi, și vor fi depozitate pe un teren de la marginea Capitalei, închiriat de la REMAT Sud.

Pentru autovehiculele în cauză, devenite în timp adăposturi pentru oamenii străzii și câini, ascunzători pentru șobolani sau depozite de gunoi, au fost încheiate procedurile prealabile ridicării.

Alte aproximativ 800 de autovehicule abandonate sau aflate în stare avansată de degradare - din cele 1.100 care au fost identificate de la începutul anului și până în prezent de către polițiștii Serviciului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a Sectorului 4 -, au fost ridicate deja de pe domeniul public, fie direct de către proprietari, în urma somațiilor repetate ale polițiștilor locali, fie de către reprezentanții Poliției Locale.

Restul de 250 de mașini abandonate din Sectorul 4 se află în procedura prealabilă ridicării.
”Colegii mei identifică zilnic astfel de vehicule și, potrivit Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân, sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, emit somații în vederea ridicării. Mulți proprietari înțeleg demersul nostru și își ridică bunul de pe domeniul public, însă cei care nu reacționează la repetatele somații, vor rămâne fără autovehicule. În ciuda procedurilor de lungă durată pe care suntem obligați să le respectăm, vom continua să lucrăm, uneori chiar și în timpul nopții, încercând să reducem la minimum numărul acestor rable, care pun în pericol sănătatea cetățenilor”, a declarat Cristian Pîslă, Director Executiv Adjunct în cadrul Poliției Locale Sector 4.

Reprezentanții autorităților locale subliniază că, indiferent de tertipurile la care vor recurge proprietarii acestor vehicule, pentru a amâna procedurile de ridicare, acțiunea va continua până când Sectorul 4 va fi curățat de rable.

Pentru ridicarea unei mașini abandonate, oamenii legii trebuie să aștepte chiar și un an. Înainte de toate, proprietarului autoturismului i se afișează o somație pe parbrizul mașinii prin care este informat că trebuie să elibereze domeniul public, în cel mult 10 zile. În cazul în care acesta nu se conformează, polițiștii locali încep procedura de identificare a proprietarului și îl somează la adresa de domiciliu printr-o scrisoare, ca în termen de 5 zile să își ridice bunul abandonat. După ce se scurge și acest termen, administrația poate ridica autovehiculul, dar doar dacă nu a primit niciun răspuns de la proprietar. În cazul în care proprietarul dorește ulterior recuperarea vehiculului acesta îl va putea lua acasă numai după ce plătește o taxă cu titlu de amendă, în valoare de 2.000 de lei.

“Vehiculele abandonate și revendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de mașini, iar Serviciul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitații, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spațiile de parcare, mașinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecție”, a subliniat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 373461.41RON
1 ETH = 8182.87RON
1 LTC = 375.59RON
1 XRP = 9.31RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel