Publicitate
Precizările PMB vin în contextul materialelor apărute pe reţelele de socializare, referitoare la achiziţia de felicitări iniţiată de Municipiul Bucureşti. "Concret, această procedură a fost iniţiată în data de 19.10.2018, prin publicarea anunţului de publicitate în portalul dedicat, SICAP. Având în vedere că unul dintre operatori nu a răspuns în termen condiţiilor autorităţii contractante, iar cel rămas nu a transmis răspuns la solicitarea de clarificări, achiziţia nu a putut fi finalizată", se arată într-un comunicat.
Potrivit documentului, în data de 5.11.2018 a fost reluată întreaga procedură, cu aceeaşi valoare estimată de 100.000 de lei. La achiziţia directă reluată s-au înscris trei operatori, care au fost invitaţi să oferteze în SICAP, urmând ca preţul cel mai mic să fie declarat câştigător, în condiţiile în care va respecta condiţiile caietului de sarcini, precizează PMB. Sursa citată arată că, până în acest acest moment, a răspuns în SICAP un singur operator, ceilalţi având termen de răspuns data de 12 noiembrie. În data de 13 noiembrie, autoritatea contractantă urmează să desemneze câştigătorul, în funcţie de preţ şi de oferta tehnică transmisă.
Suma celor trei invitații
"Prin urmare, informaţiile potrivit cărora Primăria Municipiului Bucureşti a demarat o nouă procedură în valoare de 296.500 lei sunt false, nedocumentate şi menite să dezinformeze opinia publică. De asemenea, vă informăm că valoarea de 296.500 lei reprezintă suma celor trei invitaţii de ofertare ale autorităţii contractante către operatorii economici care au făcut solicitare de participare la achiziţie, în cadrul achiziţiei reluate, şi nu reprezintă valoarea estimată a achiziţiei care este de 100.000 lei. O minimă documentare în acest sens sau solicitarea unui punct de vedere oficial din partea PMB ar fi reuşit să ofere claritate cu privire la acest aspect", afirmă Primăria Capitalei.
Referitor la valoarea efectiv plătită pentru aceste produse, PMB subliniază că aceasta va fi stabilită în funcţie de numărul efectiv de felicitări expediate şi preţul ofertantului declarat câştigător, "prin urmare suma de 100.000 de lei din solicitarea de participare este una estimată, un plafon maxim admis pe care furnizorii nu îl pot depăşi".
Prețul unitar
"Menţionăm că estimarea preţului unitar a fost de 10 lei/felicitare, fiind realizată în baza ofertei desemnată câştigătoare anul trecut, iar preţul final de contractare urmează să fie stabilit în funcţie de ofertele primite, care pot fi sub preţul estimat", precizează sursa citată.
În ceea ce priveşte procedura utilizată, Primăria arată că "aceasta este achiziţie directă, realizată cu transmiterea unei solicitări de participare - ceea ce înseamnă că orice operator interesat poate participa; procedura este, ca urmare, diferită de încredinţarea directă despre care s-a scris în anumite materiale".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.