''Este prima lege adoptată pe teritoriul Europei care restricţionează promovarea şi vânzarea alcoolului în anumite zone turistice'', a declarat Guvernul din Insulele Baleare într-un comunicat.
Această lege va fi aplicată în trei zone cunoscute pentru excesele tinerilor turişti - plajele din El Arenal şi Magaluf şi o zonă cu baruri din localitatea Sant Antoni de Portmany.
Legea interzice promovarea consumului de alcool, evenimentele de tip ''open-bar'' şi ''happy hours'', reducerile la băuturi alcoolice şi excursiile etilice cunoscute sub numele de ''pubcrawling'', ce constau în tururi în mai multe baruri.
Cele 5 țări din UE în care e foarte greu să te îmbeți. De ce
Guvernul regional din arhipelagul spaniol Insulele Baleare a decis, de asemenea, să combată în întregul arhipelag practica numită ''balconing'', care constă în salturi efectuate de turişti din balconul unui hotel pentru a plonja în piscină sau pentru a ajunge într-un alt balcon şi care a condus în ultimii ani la mai multe accidente fatale.
Deja sancţionată în anumite municipalităţi, practica ''balconing'' va fi interzisă în întregul arhipelag şi vor fi aplicate amenzi cuprinse între 6.000 şi 60.000 de euro ''celor care o practică şi celor care o permit''.
Legea prevede sancţiuni pecuniare de până la 600.000 de euro pentru cei care încalcă noile reglementări, inclusiv pentru barurile care organizează evenimente tip ''open-bar'' sau ''pubcrawlings''.
Scopul acestei legi este de a impune ''o schimbare reală a modelului turistic a acestor destinaţii'', a scris Guvernul regional.
Compus din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza şi Formentera, Arhipelagul Baleare a primit aproape 14 milioane de turişti în 2018, fiind astfel a doua regiune turistică din Spania, la rândul său a doua cea mai importantă destinaţie turistică din lume.
Faimoase pentru apele sale cristaline şi pentru golfuri, Insulele Baleare atrag o clientelă formată din tineri europeni care vin să petreacă prin oferte low-cost. Un fenomen care îi nemulţumeşte pe unii dintre locuitorii arhipelagului şi pe care administraţia locală încearcă de câţiva ani să-l limiteze, notează AFP
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.