Călin Ignat a reușit sa producă berea după mai multe rateuri iar prima tranșă de 500 de litri a vândut-o în două zile.
"Ideea producerii berii a venit după ce într-o seară, cel mai bun prieten şi, în acelaşi timp naşul meu, Radu, m-a dus într-un pub cu peste 200 de sortimente de bere artizanală, majoritatea belgiene. Acolo, după prima bere am simţit un click, care parcă a deschis o parte din mine. Era un manager la pub-ul respectiv, Romeo, care avea un har în a-ţi povesti despre berile pe care le vinde încât mi se păreau poveşti în sticle. Tot el, la un moment dat în timpul discuţiei mi-a spus că, într-o zi, îmi voi deschide o fabrică de bere, pentru că sunt prea pasionat, însă la acea oră putea să îmi stârnească doar un zâmbet”, a precizat Călin
Prima încercare a fost cu un „kit de făcut bere de casă”, practic două găleţi şi o conservă cu extract de malţ şi hamei şi a experimentat, înregistrând un fiasco total, după cum spune el râzând.
"Încă nu am angajaţi. Angajaţii sunt o responsabilitate mare din punctul meu de vedere şi nu iţi poţi bate joc de ei. Trebuie să realizez ceva sustenabil înainte să ajungem la angajări. Lucrez eu şi mă ajută tatăl meu sau, dacă e nevoie de mai mulţi oameni, am tot sprijinul celor din jurul meu. Fac berea din apă, cinci tipuri de malţ, trei de hamei şi drojdie. Procesul de fabricare durează 28 de zile. Prima şarjă a fost de 500 de litri, deşi capacitatea fabricii e de 3000 litri pe lună, dar începem uşor. Acum, de exemplu vom mări cu încă 500 de litri, apoi cu încă 1.000 şi tot aşa. Din prima, nu am putut onora multe comenzi şi a fost un sentiment neplăcut pentru mine. Deja nici localurile nu mai au berea, nu mă aşteptam să se vândă aşa repede”, a mai spus Călin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.