Tranzacţia, exclusiv în numerar, are în vedere capitalizarea investiţiilor de stat în infrastructură şi creşterea sectorului privat din cele două state americane. Compania cu sediul în Raleigh, Carolina de Nord, a anunţat luni că a încheiat un acord cu subsidiara din SUA a HeidelbergCement, Lehigh Hanson Inc, pentru achiziţionarea activelor, inclusiv două fabrici unde se produce ciment.
Heidelberg a informat că se va concentra pe alte regiuni din America de Nord unde are o poziţia mai puternică pe piaţă iar tranzacţia face parte din planul său de îmbunătăţire a marjelor de profit. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2021.
Grupul german este activ în 50 de ţări din Europa, Asia America de Nord şi de Sud şi anunţase anterior să subsidiara din America de Nord are o evoluţie sub estimări şi va fi adoptat un plan de îmbunătăţire a marjelor de profit.
Citește și Energie. Virgil Popescu anunță: Lucrăm la un nou concept
HeidelbergCement şi-a revenit rapid după criza coronavirusului care a paralizat activitatea de construcţii la nivel global în cursul anului trecut. Directorul general Dominik von Achten a afirmat recent că acum compania pe care o conduce gestionează situaţia şi nu se aşteaptă ca pandemia să aibă un impact semnificativ asupra facilităţilor sale.
HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România S.A. deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 21 staţii de betoane, 8 cariere şi 5 balastiere de agregate, iar investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.