Publicitate
Deși aceste prognoze nu reprezintă, așa cum subliniază banca, previziunile oficiale ale Saxo, analiștii avertizează că mulți investitori le-ar putea considera drept reale. Includerea pe lisă înseamnă că însăși banca daneză estimează eventualitatea lor în proporție de 10%, ba chiar mai puțin. Iată ce s-ar putea întâmpla în 2019.
Gigantul Apple ar putea achiziționa producătorul de mașini electrice Tesla.Inc, pătrunzând, astfel, mai adânc în industria auto decât îi permite, în prezent, programul Apple CarPlay.
În Germania, mișcarea antiglobalistă ar putea atinge apogeul său, cu accent în special pe cheltuieli, piața internă și producție, dar și pe o mai largă utilizare a big data și reducerea poluării mediului înconjurător. Toate astea ar putea frâna creșterea economică, astfel că, în trimestrul trei din 2019, se vor înregista deja scăderi importante.
Președintele Donald Trump îl va demite pe președintele Rezervele federale (FED), Jerome Powell, tot de el numit, punând, astfel, capăt independenței Băncii centrale a Statelor Unite. În acest context, PIB-ul va afișa o creștere fulminantă de până la 7%, inflația va atinge 6%, deși oficial se va vorbi de 3%, iar dobânda Fed nu va depăși 1%.
Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială își vor anunța intenția de a renunța la a măsura PIB, pentru a se concentra pe productivitate.
Premierul Marii Britanii, Theresa May nu va putea trece acordul pentru Brexit prin Parlamentul țării, astfel că Regatul Unit va divorța de UE fără un cadru concret. În acest caz, vor fi organizate noi alegeri, unde laburiștii vor repurta o victorie absolută grație promisiunile de a promova ample reforme și de a convoca al referendum privind Brexitul. Premier va deveni Jeremy Corbyn.
Problemele din economia Italiei se vor răsfrânge asupra sistemelor bancare ale altor țări. ”Boala” se va răspândi inclusiv în Franța, după care politicienii vor înțelege că ”Uniunea Europeană se află la marginea unei bezne”.
Netflix este considerată una dintre cele mai îndatorate companii de pe piața americană. Această situație îi va speria pe invetitori. În plus, lucrurile se vor înrăutăți odată cu apariția platformei similare a companiei Disney. ”Reacția în lanț negativă pe piața obligațiunilor corporatiste va genera o mare instabilitate și, prin urmare se va produce o marțe neagră pentru fondurile de investiții cotate la bursă.
O nouă vară insuportabil de fierbinte va determina Europa să caute soluții pentru reducerea grabnică a emisiilor de CO2 în atmosferă. Prin urmare, autoritățile vor propune introducerea unui impozit pe transport, care va afecta în special companiile de transport aerian și naval. Impozitul va fi de 50 de dolari la o tonă de emisii CO2. ”În acest context, acțiunile firmelor de turism, ale transportatorilor aerieni și naval vor scădea considerabil”.
Pentru prima dată în ultimii 27 de ani, Australia va intra în recesiune pe fondul încetinirii creditării după boomul de pe piața imobiliară. Se va produce o reducere masivă a investițiilor în construcțiile de locuințe, iar PIB va scădea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.