Autorul, Andreas Klute, citează exemplul epidemiei de ciumă din Anglia, din 1625. Poetul George Wither a descris revoltele de pe străzile Londrei și a explicat nemulțumirea oamenilor prin măsurile dure introduse de autorități și care, la o distanță de peste trei secole, seamănă cu cele actuale, inclusiv distanțarea socială.
Altă undă de proteste a avut loc tot în Anglia, dar în 1381, la 33 de ani după izbucnirea ciumei. În toată această perioadă, nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru îmbunătățirea calității vieții celor mai defavorizați, astfel că ultimii s-au revoltat.
Actuala pandemie de coronavirus a provocat deja manifestări de protest în 26 de țări, printre care Germania, Italia, Brazilia, Israel și Serbia. În unele cazuri, locuitorii și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile dure adoptate pentru stoparea răspândirii noului virus. În altele, oamenii protestează împotriva policienilor, suspectați de corupție.
În plus, în unele țări, în stradă au coborât în stradă cei care cred în teoria conspirației și care pun la îndoială însăși existența coronavirusului.
Citește și Elon Musk și EXTRATEREȘTRII! Ce secrete deține patronul SPACE X
În același timp, Klute prognozează o creștere a stării de protest în aproape toate colțurile lumii. Potrivit aprecierilor sale, pe fondul pandemiei se pot agrava chiar și acțiunile care nu au legătură directă cu pandemia de covid-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.