Materiile prime ar trebui, potrivit experților băncii americane Goldman Sachs, să fie din nou cea mai performantă clasă de active în 2023, oferind investitorilor randamente de până la 40%.
Banca de pe Wall Street spune că, deși în primul trimestru economia mondială ar putea fi puternic afectată de slăbiciunea celor mai mari economii ale lumii, cea a Statelor Unite și Chinei, deficitul de petrol, de gaze naturale și metale ar trebui să susțină prețurile la valori ridicate.
Comentând aceste previziuni, Investing.com amintește că aceeași experți de la Goldman Sachs au prezis, la sfârșitul anului 2020, un "superciclu" multianual al materiilor prime. Prin urmare, analiștii americani a rămas fideli acestei viziuni, în ciuda prăbușirii prețurilor la energie din ultimele luni, din cauza pandemiei de coronavirus din China și a politicii sale "Zero Covid", care au paralizat cererea.
Este la fel de adevărat că, sub presiunea străzii, regimul de la Beijing a renunțat la drasticul său program de restricții, dar acum se confruntă cu o explozie uriașă a numărului de îmbolnăviri. Cum vor proceda în continuare autoritățile chineze rămâne, deocamdată, un mister.
Creșteri de peste 40% în 2023
"În ciuda unei dublări aproape anuale a multor dintre prețurile la materiile prime în mai 2022, unele investiții în materii prime au dezamăgit", au scris analiștii Goldman.
Aceasta este cea mai importantă revelație a anului 2022 - chiar și prețurile extraordinar de ridicate de la începutul anului nu au reușit să creeze suficiente intrări de capital și, prin urmare, o ofertă adecvată pentru a rezolva deficitul pe termen lung.
Banca se așteaptă ca indicele S&P GSCI - principala măsură a evoluției prețurilor materiilor prime - să crească cu 43% în 2023. Acest lucru s-ar adăuga la câștigurile de 40% înregistrate până acum în acest an...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.