Publicitate
Conform datelor de tranzacționare, contractele futures cu livrare în luna ianuarie au fost cotate la 52,03 dolari pe baril. O valoare pe care petrolul extras din Marea Nordului nu a mai atins-o din 4 martie 2020, când lumea încă nu știa cât de gravă va deveni situația pe fondul răspândirii noului coronavirus.
Dincolo de Ocean, pe platforma bursieră NYMEX, petrolul american marca WTI a urmat același trend ascendent, contractele cu livrare în ianuarie fiind tranzacționate la un preț de 48,81 de dolari/baril.
Citește și Portugalia a ANULAT Anul Nou! O măsură cu adevărat DISPERATĂ
Pe 14 decembrie, țările exportatoare de petrol (OPEC) au făcut o prognoză de creștere a cererii mondiale de petrol în 2021. În opinia lor, se va înregistra o scădere de 350 de mii de barili pe zi, la 5,9 milioane de barili. Reviziurea în jos a previziunilor OPEC a fost explicată de situația creată de pandemia de coronavirus și de situația de pe piața forței de muncă, de influența acestor doi factori asupra pieței combustibililor din țările OECD în prima jumătate a anului 2021.
Potrivit experților organizației, cererea mondială de petrol în 2021 se va ridica la 96,89 milioane barili de petrol pe zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.