Totul ar fi din cauza secetei prelungite care a afectat cel mai mare producător din acest sector, Spania. Mai mult decât atât, sunt așteptate și alte majorări de preț în cele ce urmează.
Cât costă uleiul de măsline
Specialiştii explică că perioada de secetă severă și vremea proastă din Spania sunt cele care au declanșat toate scumpirile actuale. Recolta recentă de măsline din octombrie și până în februarie a dat un randament cu 50% mai mic decât producția obișnuită, astfel, prețurile au fost împinse în sus la nivel global.
În momentul în care José Andrés, un renumit bucătar spaniol-american, a scris pe Twitter că ouăle ar trebui să fie prăjite în ulei de măsline până la un deget, un internaut a comentat: „Uleiul de măsline poate fi mai scump la un deget. Care este o alternativă pentru cei dintre noi cu un buget redus?”. Nu este de mirare. Prețurile acestui produs ating cel mai mare nivel din ultimii 26 ani.
Datele de la Fondul Monetar Internațional arată că uleiul de măsline a ajuns la 5.989,8 dolari tona, marcând astfel cel mai mare nivel din ultimii 26 de ani. Și nu doar atât! Costurile ar urma să crească în cele ce urmează, atrage atenția un analist specializat în semințe și uleiuri vegetale, Kyle Holland.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.