Cei care vor să simtă deja spiritul sărbătorilor de iarnă se pot duce la asftel de târguri însă prețurile sunt greu de digerat de portofelele subțiate ale românilor.
În București de pildă, la Târgul din Parcul Moghioroș porumbul fiert costă 10 lei bucata, șoricii costă 15 lei o porție iar pomana porcului vă va extrage din buzunar 25 de lei.
Dacă e să vorbim despre băuturi la acest târg un pahar cu vin fiert costă 10 lei, ţuica fiartă tot 10 lei, o apă este 8 lei, un suc 10 lei, iar ceaiul sau ciocolataciocolată caldă și bere vor costa tot 10 lei, acesta părând a fi standardul de preț la acest Târg.
Dacă ne deplasăm la Târgul din Piața Parlamentului aici ne așteaptă prețuri și mai mari, standardul probabil fiind legat de localizarea acestuia, glumim bineînțeles. Așadar dacă aveți curaj să vă avântați spre acest Târg trebuie să vă asigurați că aveți portofelele blindate. Aici 100 de grame de pastramă de oaie costă 16 lei, 100 de grame de pomana porcului este 14 lei, vinul fiert își păstrează nivelul de 10 lei, iar dacă vreți ceva dulce, șase gogoșele vă costă 15 lei. Dacă vă mai urcați și în roată, distracția vă va costa 25 de lei de persoană.
Nici pentru cei din Cluj Napoca distracția nu este mai ieftină. Aici ceaiul este ceva mai ieftin decât în București vânzându-se cu nouă lei paharul însă vinul fiert scoate din buzunarele mușteriilor 13 lei, în timp ce o ciocolată caldă este 12 lei. Langoșul este 20 de lei, turta dulce 10 lei, porția de sarmale este 25 de lei, o felie de pizza ajunge la 20 de lei în timp ce un burger ajunge să coste 35 de lei.
Citește și:
Cel mai scump hot dog se găsește la un Târg de Crăciun din Elveția
Elveția nu se dezminte în a fi în topul țărilor unde luxul este la ordinea zilei.
Cei care au decis ca de acest Crăciun să plece în Țara Cantoanelor, mai precis la Lucerna, vor putea vedea cu ochii lor că la Târgul de Crăciun din acest oraș se vinde cel mai scump hot dog din lume și care costă 262 de dolari.
În timp ce toată lumea vorbește despre crize peste crize iar veniturile a sute de milioane de oameni au scăzut dramatic, elvețienii pot savura un cârnat din carne de vită japoneză Kobe într-o chiflă cu aromă de șofran, acoperită cu trufe albe de Alba, spumă de șampanie franceză, ciocolată fărâmițată și o boabă de piper placată cu aur la prețul de 262 de dolari.
Acest produs de lux este fabricat de o mică companie din Zurich, și care este promovat în mai multe orașe elvețiene.
Prețurile la carne în Elveția sunt în mod tradițional mult mai mari decât în restul Europei - chiar și un hot dog obișnuit la Târgul de Crăciun din Lucerna vă va costa aproximativ 10 franci elvețieni. Acest lucru înseamnă că elvețienii își fac adesea cumpărăturile peste graniță pentru a profita de produsele mai ieftine din țările vecine, iar costul ridicat a dus și la unele cazuri spectaculoase de contrabandă.
Gurmanzii care sunt dispuși să scoată din buzunar 262 de dolari pentru un hot dog, vor avea cu siguranță nevoie de răbdare deoarece delicatesa este întotdeauna făcută la comandă, iar timpul mediu de așteptare este de 40 de minute.
Citește și:
Cel mai scump burger costă 5.000 €. Ce conține VIDEO
Robbert Jan de Veen, chef la restaurantul De Daltons din Voorthuizen, Olanda, speră să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai scump burger care este evaluat la 5.000 de euro. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.