Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că a fost identificată o soluție pentru conectarea directă a celor patru CET-uri din Capitală la rețeaua Transgaz, eliminând astfel costurile asociate distribuitorului, care se ridică la 17 lei/Megawatt-oră.
"ELCEN are necesitatea de a primi gaze pentru producția de agent termic - apă caldă și căldură. Aceste gaze sunt furnizate în sistemul național de transport prin magistralele Transgaz și ajung foarte aproape de cele patru CET-uri. ELCEN plătește către Transgaz 4 lei/Megawatt-oră pentru acest serviciu, însă pentru a aduce efectiv gazele la cele patru centrale, este necesară o extindere a rețelei de distribuție pe câțiva kilometri. Pentru această extindere, sau în cazul CET Vest - 400 de metri, ELCEN plătește distribuitorului 17 lei/Megawatt-oră", a explicat Sebastian Burduja la CET Vest.
El a subliniat că soluția propusă constă în conectarea directă a celor patru CET-uri din Capitală la rețeaua Transgaz.
"Pentru a înțelege amploarea acestei probleme, menționez că în toți acești ani, ELCEN și locuitorii din București au suportat costuri de aproximativ 50 de milioane de euro pe an, în medie, către distribuitor. Acești bani vor fi economisiți pentru fiecare bucureștean prin investiția pe care o vom realiza", a declarat ministrul Energiei, precizând că studiul de fezabilitate pentru aceste lucrări a fost deja comandat.
Potrivit spuselor sale, "lucrările pot fi efectuate într-un timp relativ scurt, iar beneficiile vor fi resimțite în buzunarele fiecărui locuitor bucureștean în termenul de unu, doi sau trei ani, când toate cele patru proiecte vor fi finalizate".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.