Publicitate
Prețurile țițeiului Brent au crescut pentru a patra zi, în special după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscută sub numele de OPEC +, au decis luni să rămână cu creșterea planificată a producției și nu au convenit o suplimentare a acesteia.
Petrolul US West Texas Intermediate (WTI) a crescut la 79,47 dolari pe baril, cel mai mare nivel din noiembrie 2014.
Petrolul Brent crude a crescut și el cu 0,8%, sau 66 de cenți, până la 83,22 dolari pe baril, tranzacționându-se aproape de maximul ultimilor trei ani.
Luni, OPEC + a fost de acord să crească lunar producția cu 400.000 de barili pe zi (bpd), până în aprilie 2022.
Creșterea producției OPEC + a fost cu mult sub cea așteptată de piață, având în vedere criza energetică din întreaga lume.
Prețurile petrolului au crescut cu peste 50%, crescând presiunile inflaționiste în statele care depind masiv de petrol, cum sunt Statele Unite sau India.
Cu toate acestea, Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, înregistrează o scădere a cererii de combustibil.
Franța amenință să lase Marea Britanie în întuneric
Stocurile de petrol din SUA au crescut cu 951.000 de barili în ultima săptămână, se precizează pe site-ul Oilprice.com, citat de Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.