Contractele futures pentru țițeiul marca Brent, de referință în Europa, au crescut cu 30 de cenți, sau 0,4%, la 77,89 dolari pe baril până la ora 05:24 GMT, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au crescut cu 36 de cenți sau 0,5%, până la 72,60 dolari pe baril.
Petrolul a câștigat aproximativ 2% în sesiunea anterioară pe fondul preocupărilor legate de aprovizionarea din Libia și a tensiunilor regionale din Orientul Mijlociu.
Majorarea prețului la petrol a fost susținută, în egală măsură, de reluarea, în Marea Roșie, a atacurile lansaate de miliția yemenită Houthi asupra transportului maritim, ceea ce a alimentat temerile legate de alimentarea pieței.
„Prețurile la petrol continuă să evolueze într-un coridor îngust, dar starea de spirit este influențată, în momentul de față, de investitorii care care dețin poziții lungi”, au explicat analiștii de la Haitong Futures, referindu-se la jucătorii care cumpără contracte futures în așteptarea unei creșteri de preț.
„Reducerea stocurilor de săptămâna trecută poate fi mai mult o variație sezonieră a stocurilor, dar ajută la atenuarea presiunii în scădere asupra prețurilor petrolului”, au adăugat ei.
Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 5,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 5 ianuarie, potrivit cifrelor American Petroleum Institute, în condițiile în care analiștii estimau o creștere de 700.000 de barili într-un sondaj Reuters.Pe de altă parte, stocurile de benzină au crescut cu 4,9 milioane de barili, peste estimările de 2,5 milioane de barili.
Citește și Aur, cacao, cafea: 2023, anul tuturor recordurilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.