Contractele futures ale petrolului Brent cu livrare în luna iulie au scăzut cu 71 de cenți, sau 0,85%, la 82,96 dolari pe baril. Țițeiul american West Texas Intermediate pentru luna iunie a scăzut cu 84 de cenți, sau 1,06%, la 78,11 dolari pe baril.
Pe parcursul săptămânii, petrolul Brent a scăzut cu peste 7%, în timp ce WTI a scăzut cu 6,8%, transmite Reuters.
Investitorii erau îngrijorați de faptul că costurile majorate de împrumut pe termen lung ar putea frâna creșterea economică în SUA, principalul consumator de petrol din lume, după ce Rezerva Federală a decis săptămâna aceasta să mențină ratele dobânzilor la un nivel stabil.
Creșterea numărului de locuri de muncă din SUA a încetinit mai mult decât era de așteptat în aprilie, iar câștigul salarial anual a scăzut de asemenea, potrivit datelor publicate vineri, ceea ce a determinat comercianții să mizeze mai mult pe faptul că Fed va oferi în septembrie prima reducere a dobânzii din acest an.
Fed a menținut ratele la un nivel stabil în această săptămână și a semnalat indicii de inflație ridicată care ar putea întârzia reducerile de rate ale dobânzilor.
Companiile energetice americane au redus în această săptămână numărul platformelor de exploatare a petrolului și gazelor naturale în funcțiune pentru a doua săptămână consecutiv, la cel mai mic nivel din ianuarie 2022, a anunțat compania americană din domeniul energiei Baker Hughes.
Numărul platformelor de exploatare a petrolului și gazelor naturale, un indicator timpuriu al producției viitoare, a scăzut cu opt, la 605, în săptămâna care s-a încheiat la 3 mai, în cea mai mare scădere săptămânală din septembrie 2023. Numărul de platforme petroliere a scăzut cu șapte, la 499 în această săptămână, în cea mai mare scădere săptămânală din noiembrie 2023.
Primele de risc geopolitic datorate războiului dintre Israel și Hamas au dispărut pe măsură ce cele două părți iau în considerare o încetare temporară a focului și poartă discuții cu mediatorii internaționali.
Trei surse din cadrul grupului OPEC+ au declarat că membrii organizației ar putea prelungi reducerile producției de petrol dincolo de luna iunie, dacă cererea de petrol nu crește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.