De această dată, prețul cuprului a progresat, deoarece jucătorii din piață și comercianții au pariat pe implementarea măsurilor de sprijin economic pregătite de autoritățile chineze cu scopul relansării creșterii după o serie de date dezamăgitoare.
Astfel, contractul la trei luni pentru cupru a fost cotat la Bursa de Metale din Londra la 8.402,50 dolari pe tonă metrică, mai mult cu 0,1% față de valoarea înregistrată la închiderea sesiunii bursiere de miercuri, în timp ce cel mai tranzacționat contract futures de cupru pentru septembrie a câștigat, la Bursa din Shanghai, 0,3%, urcând 68.390 de yuani (9.490,70 dolari) pe tonă metrică.
Datele de miercuri au arătat că sectorul de consum al Chinei a intrat în deflație, iar prețurile de fabricație au continuat să scadă, în iulie, sporind presiunea asupra Beijingului în vederea intensificării politicile de stimulare.
Totuși, creșterea prețurilor la metale a fost limitată, în condițiile în care temerile legate de o cerere mai slabă din China, principalul consumator de metale, și lipsa detaliilor privind măsurile de stimulare preconizate de Beijing, au creat o oarecare stare de incertitudine.
În privința altor metale, la LME, aluminiul a crescut cu 0,4%, până la 2.203 USD pe tonă metrică, nichelul s-a menținut în jurul valorii de 20.550 dolari, zincul a rămas aproape nemișcat pe poziția de 2.480 dolari, în timp ce prețul plumbului a câștigat 0,4%, ajungând la 2.134,50 USD, iar staniul a pierdut 0,6%, coborând la 27.110 dolari.
Aluminiul SHFE a crescut cu 0,3% la 18.485 de yuani pe tonă metrică, nichelul a scăzut cu 1,2% la 163.500 de yuani, zincul a crescut cu 0,8% la 20.860 de yuani, plumbul a crescut cu 0,4% la 15.980 de yuani, iar staniul a scăzut cu 0,5% la 20.860 de yuani
Citește și Aurul, la cel mai scăzut nivel din ultima lună. Explicațiile experților
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.