O situație cu care s-a confruntat și Elena Cristian, analist DCBusiness, pe care a relatat-o într-o postare pe Facebook.
Pe drumul spre Focșani, scrie jurnalista, ”cireșe cât cuprinde, tarabă lângă taraba, “producător” lângă “producător”. Opresc și eu cu gândul ca am dat lovitura, cumpăr pentru toată familia:
Eu: Cât costă kikogramul de cireșe ?
Domnu’ “producător” arătând spre o ladă cu cireșe negre, mari fix ca cele de mai: Astea 100, alea 75 și alea 50 (unele mici, necoapte și mai mult codițele de ele)
Eu, cu un zâmbet larg: Lădița?
El cu o privire care făcea 100 lei: Kilul, Doamnă!”, a scrie Elena Cristian în postarea sa.
Într-adevăr, chiar și în Piața Obor, unde munții de cireșe te întâmpină, practic, la fiecare a doua tarabă, cifrele scrise pe cartonașe te frapează. Pornesc de la 60 de lei (acum, la jumătatea lunii mai !!!!) și ajung, unele, la 25 de cinci de lei kilogramul. Iar unde este prețul mic se vede de departe, după îngrămădeala de oameni adunați în fața tarabei, un fel de coadă înghesuită din cauza spațiului îngust.
De ce sunt prețurile atât de mari? Din cauza costurilor de producție, după cum declara, recent, la DigiFM, un producător de cireșe din Ialomița. Și tot el spunea că o producție bună nu înseamnă nu înseamnă de fapt și un preț mai mic al fructelor. Cu alte cuvinte, prea puține șanse să vedem prețuri mai mici la cireșe în perioada imediat următoare. Sperăm însă că lucrurile se vor schimba în iunie, că nu degeaba îi spune cireșar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.