The Wall Street Journal a explicat această majorare a prețurilor prin creșterea cererii de cărbune, cauzată de o serie de factori precum: penuria de gaze naturale, creșterea consumului de energie electrică, precum și de condițiile meteorologice nefavorabile din China care au determinat scăderea producției hidro. De asemenea, închiderea unei mine de cărbune în Columbia și inundațiile din Indonezia și Australia sunt alți factori care au determinat majorarea prețului.
Citește și: Ce despăgubire trebuie plătită pentru blocarea Canalului Suez
În ultimul an, prețul cărbunelui a crescut, atingând cel mai mare preț din noiembrie 2011, de la începutul lui 2021, cotația cărbunelui a crescut cu 64%.
Costul cărbunelui din Newcastle - Australia, care este destinat în cea mai mare parte pieței din Asia, a crescut la peste 121 de dolari pe tonă în această lună. De la începutul anului, prețul a crescut cu 56%, potrivit Argus Media.
Publicația scrie că prețurile la cărbunele cresc și în Europa, în ciuda măsurilor luate de autoritățile europene pentru reducerea emisiilor de CO2. Cotațiile cărbunelui în Uniunea Europeană au crescut cu 69%, depășind 50 de euro pe tonă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.