Aurul spot a scăzut cu 0,1%, la 2.003,03 dolari pe uncie, la ora 03,37 GMT. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,2 procente, la 2.016,20 dolari. Indicele dolarului a crescut cu 0,1%, ceea ce face ca aurul să fie scump pentru cumpărătorii care dețin alte monede.
"Așteptările sunt deja calculate pentru o majorare de 25 de puncte de bază și este încă prea devreme să se speculeze în legătură cu o pauză care ar putea fi decisă în privința politicii monetare”, a comentat Yeap Jun Rong, analist de piață la IG.
Instrumentul FedWatch al CME indică faptul că piețele au o șansă de 83,2% pentru a asista la o majorare de 25 de puncte de bază în luna mai, mergându-se pe ideea că, pe parcursul anului, FED va decide chiar o scădere a ratei dobânzii sale de referință.
Aurul este văzut ca o protecție împotriva inflației, dar creșterea ratei dobânzilor reduce din atractivitatea acestui activ fără randament.
FED ar trebui să continue să majoreze ratele dobânzilor, având în vedere datele recente care arată că inflația rămâne persistentă, în timp ce economia în ansamblu pare pregătită pentru o creștere continuă, chiar dacă lentă, a declarat marți președintele Fed St. Louis, James Bullard.
Cu toate acestea, președintele Fed din Atlanta, Raphael Bostic, a declarat că o nouă majorare a dobânzii de către banca centrală americană "ar trebui să fie suficientă" înainte de a face un pas înapoi pentru a "vedea impactul politicii noastre asupra economiei".
Investitorii încearcă acum să evalueze dacă majorarea ratei dobânzii din mai va fi ultima înainte ca Fed să facă o pauză, concentrându-se pe comentariile oficialilor Fed din această săptămână, înainte de a intra într-o perioadă de blackout începând cu 22 aprilie, înaintea ședinței din mai.
În alte metale prețioase, argintul spot a scăzut cu 0,2%, la 25,16 dolari pe uncie, platina a scăzut cu 0,6%, la 1.075,58 dolari, iar paladiul a câștigat 1%, la 1.624,72 dolari.
Citește și Cursul BNR. Leul a scăzut față de dolar, aurul s-a ieftinit
Moneda naţională s-a apreciat, marţi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9372 lei, în scădere cu 0,60 bani (-0,12%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9432 lei.
În schimb, leul a pierdut teren în faţa dolarului american, care a fost cotat la 4,4994 lei, în creştere cu 1,5 bani (+0,33%), comparativ cu joi, când s-a situat la 4,4844 lei.
Moneda naţională s-a apreciat şi în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,0172 lei, în scădere cu 1,99 bani (-0,4%), faţă de 5,0371 lei, cotaţia anterioară.
Gramul de aur s-a ieftinit, marţi, până la valoarea de 289,3661 lei, de la 292,1414 lei, în şedinţa precedentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.