Aurul a pierdut 0,5%, până la 1.993,49 dolari pe uncie, de la 0934 GMT. Contractele pe termen lung pentru aurul american au scăzut cu 0,3%,până la 2 009,20 dolari. Evoluție generată de dolarul care afișat o creștere de 0,1% față de monedele rivale, ceea ce a făcut metalul galben să devină mai scump pentru deținătorii altor valute.
"Valoarea aurului ar putea cu ușurință să se reinstaleze deasupra pragului psihologic de 2.000 de dolari/uncie, mai ales dacă datele privind inflația americană va fi sub sub așteptările pieței și dacă Fed nu reușește să calmeze temerile investitorilor în ceea ce privește reducerea dobânzii americane", a declarat Han Tan, analist principal la Exinity.
Luna trecută, numărul de locuri de muncă în sectoarele non-agricole a crescut cu 199 000, depășind previziunile economiștilor, care se așteptau la 180 000. Acest raport a diminuat speranţele că Rezerva Federală va proceda la o scădere a dobânzii începând cu martie anul viitor.
La modul general vorbind, se estimează că Fed va păstra dobânzile neschimbate la 5,25-5,50 la sută în această săptămână. Joi, Banca Centrală Europeană, Banca Angliei, Norges Bank și Banca Națională Elvețiană vor organiza, la rândul lor, reuniuni de politică monetară.
Citește și Cuprul, tot mai ieftin, nichelul, tot mai scump. Explicații
Citește și Banii fug din Orientul Mijlociu. Investitorii retrag sume record din Arabia Saudită
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.