Aurul spot a câștigat 0,3%, ajungând la 1.945,40 dolari/uncie, după ce vineri a urcat până la 1.952,79 dolari. Contractele futures pe aur din SUA au adăugat 0,2%, la 1.971,70 dolari. "Aurul se situează sub rezistența pragului de 1.951 dolari, în condiții de tranzacționare slabă din cauza vacanței din SUA", a declarat Tim Waterer, analist șef de piață la KCM Trade.
"Metalul prețios va depinde probabil de randamentele mai mici ale Trezoreriei pentru a ajunge la nivelul de peste 1.950 de dolari în această săptămână". Întrucât aurul nu își generează propriul interes, tinde să își piardă din atractivitate atunci când ratele dobânzilor cresc.
Datele statistice publicate în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute au eviențiat o creștere a numărului de locuri de muncă în luna august, în SUA, unde rata șomajului a urcat însă la 3,8%, iar majorările salariale s-au temperat, ceea ce întărește argumentele pentru o pauză în privința dobânzilor în această lună.
Potrivit instrumentului FedWatch al CME, comercianții estimează acum o probabilitate de 93% ca Fed să lase ratele neschimbate la ședința din septembrie. Un fost vicepreședinte al băncii centrale a declarat că impactul majorărilor de dobândă ale Fed din SUA, care au început în martie 2022, nu s-a transmis încă pe deplin în economia reală.
SPDR Gold Trust, cel mai mare fond tranzacționat la bursă garantat cu aur, a declarat că deținerile sale au crescut vineri cu 0,10%. În altă parte, argintul la vedere a crescut cu 0,4%, la 24,27 dolari pe uncie, platina a crescut cu 0,1%, la 961,51 dolari, iar paladiul a crescut cu 0,5%, la 1.224,28 dolari.
Citește și Aurul, la cel mai scăzut nivel din ultima lună. Explicațiile experților
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.