Prețul aurului a continuat să crească luni, atingând un nou record, impulsionat de așteptările privind reducerea dobânzii din SUA și de atracția metalului ca activ de refugiu sigur.
Aurul s-a tranzacționat cu 2.245,79 dolari pe uncie luni, crescând cu 0,6%, conform CNBC.
Investitorii se așteaptă ca Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor în luna iunie.
Fed a păstrat neschimbate ratele dobânzilor la finalul celei mai recente ședințe din luna martie, dar și-a menținut prognoza privind trei reduceri ale ratelor de politică monetară în acest an.
Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparație cu activele cu venit fix, cum ar fi obligațiunile, care ar produce randamente mai slabe într-un mediu cu rate scăzute ale dobânzilor.
Prețurile aurului a fost impulsionat și de cererea din China, potrivit lui Caesar Bryan, manager de portofoliu la compania de gestionare a investițiilor Gabelli Funds.
"În China, investitorii privați au fost atrași de aur pentru că sectorul imobiliar a avut rezultate slabe", a spus Bryan, adăugând că economia generală a Chinei a rămas slabă, iar bursa și moneda din această țară nu au avut performanțe bune.
Prețul aurului în România
În România, gramul de aur s-a scumpit luni cu 2,5923 lei (0,78%), ajungând la o cotaţie de 333,3834 lei, de la 330,7911 lei, cât anunţase vineri Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
Leul s-a depreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9700 lei, în creştere cu 0,05 bani (0,01 %) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9695 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.