În ultimul an, energia electrică s-a scumpit cu 25%, gazele cu 20 de procente, iar combustibilii cu 14%. ANRE a anunțat însă o dublare a facturilor la gaze până la sfârșitul acestui an, în timp ce unii clienți au primit noi tarife la energia electrică mai mari chiar și cu 65%, în contextul acestor scumpiri antreprenorii sunt că sunt nevoiți la rândul lor să majoreze prețurile cu procente cuprinse între 10%-30% pentru că au costuri mai mari de producție.
Federația SINDALIMENTA estima că prețurile alimentelor vor crește cu procente cuprinse între 10%-12% în timp ce procesatorii și producătorii de pâine și mezeluri vor majora produsele cu cel puțin 5% până la sfârșitul acestui an.
De ce se SCUMPEȘTE energia electrică în Europa. Specialiștii explică
Astăzi, CEO Enel se va întâlni cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis. CEO Enel vrea să explice mai în detaliu care sunt planurile sale de investiție în România, în special în energie verde regenerabilă, probabil se va discuta și despre scumpiri din sectorul energetic.
Să nu uitămcă unul dintre motivele pentru care prețurile la energie au crescut este tocmai pentru că nu s-au făcut aproape deloc investiții noi. Așadar planurile noi de investiție ENEL în România sunt de bun augur pentru că pot contribui la domolirea acestei tendințe de creștere la energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.