Referindu-se la propunerile formulate de ANEIR pentru îmbunătăţirea activităţii economice din România, Mihai Ionescu a vorbit, printre altele, despre problema forţei de muncă. Arătând că România a devenit un exportator net de forţă de muncă, el a subliniat că, practic, ţara noastră a rămas fără oameni care să onoreze comenzile străinătăţii.
În acest sens, Mihai Ionescu a apreciat că firmele care aduc forţă de muncă din afara ţării să nu mai fie obligate să acorde salariul mediu pe economie, care este destul de mare, peste 4000 de lei brut.
În opinia lui, ar trebui să se rămână la salariul minim pe economie, care să fie baza de pornire pentru plata unui specialist adus din străinătate.
În altă ordine de idei, Mihai Ionescu a subliniat că România nu poate rămâne lanivelul actual în privinţa raportului de forţe între vecinii ei şi Uniunea Europeană. Prin Brexit, a continuat preşedintele ANEIR, România pierde foarte mult, avaând în vedere excedentul de aproape 800 milioane euro. Iată de ce, în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE, România trebuie să ţină cont de interesele economice ale ţării, de interesele mediului de afaceri românesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.