Presa germană a DESCOPERIT noul COȘMAR al vieții noastre

Simona Haiduc |
Data publicării:
Oricând se poate întâmpla orice
Oricând se poate întâmpla orice

De data aceasta nu mai este vorba despre pandemie, despre virusurile care ne pândesc la fiecare pas și care ar putea aduce omenirea în pragul altei crize sanitare și economice dacă nu se întreprind, acum, măsurile necesare. NU. De data aceasta este vorba despre noile arme, cele hipersonice, subiect care a înghițit tone de cerneală, dar care nu pare să îngrijoreze pe nimeni mai ales în contextul în care nu există, practic, nici un tratat, nici un document care să controleze aceste inovații. Arme considerate de jurnaliștii germani drept noul nostru coșmar. 

Astfel, într-un recent articol, cotidianul german Die Welt amintește de starea de panică izbucnită recent la o bază militară a Statelor Unite din Germania când, în urma unui test al unei arme hipersonice efectuată de ruși la ei acasă, adică pe teritoriul ei, s-a declanșat sistemul de alarmă, cel care avertizează în legătură cu lansarea reală a unei rachete. 

”Sirenele vuiesc! Din megafoane se aude: Alarmă aeriană, alarmă aeriană! Toată lumea în adăposturi” Și nu era o scenă de film, ci un reportaj dintr-o zonă fierbinte, de la baza americană din Germania, care a intrat în panică după ce rușii au lansat patru rachete. Am intrat deja în era hipersonică și este foarte posibil ca, la un moment dat că nu mai există timp pentru a da alarma”, scrie autorul articolului din Die Welt, Gerhard Hegmann. 

În opinia jurnalistului german, această întâmplare arată că Statele Unite nu exclud un atac cu rachetă asupra Europei, motiv pentru care sunt tot timpul în alertă. ”Odată cu apariția așa numitelor arme hipersonice, vechile sisteme de avertizare și de apărare anti-rachetă devin inutile, iar timpul de reacție se reduce dramatic”, explică semnatarul materialului. 

Citește și Atac NIMICITOR. Așa se distrug armele rușilor VIDEO

În acest context, Gerhard Hegmann citează punctul de vedere al analiștilor Centrului analitic de politică externă din Berlin, potrivit cărora arma hipersonică are capacitatea de a distruge echilibrul dintre puterile nucleare și de a împiedica angajarea unor negocieri privind dezarmarea. 

În opinia lor, primele locuri în acest domeniu al armelor hipersonice sunt ocupate de Rusia și China, în timp ce Statele Unite ”depun toate eforturile” pentru a recupera decalajul creat. În același timp, președintele Vladimir Putin nu este îngrijorat de programele de dezvoltare angajate de americani în acest sens, pentru că Rusia dispune de mijloace eficiente de combatere - rachetele de croazieră S-500 și altă rachetă de interceptare, despre care se vorbește dar se cunosc prea puține detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 373772.39RON
1 ETH = 8088.44RON
1 LTC = 375.50RON
1 XRP = 9.28RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel