Publicitate
El a declarat, luni, într-o emisiune la Digi 24, că o decizie în acest sens va fi adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă la scurt timp după instituirea stării de alertă.
"Există două variante: varianta menţinerii tipului de declaraţie, fie scrisă, fie pe telefonul mobil şi varianta ca persoanele care sunt oprite în filtre vor fi puse să declare scopul deplasării în afara localităţii. Ambele variante sunt în analiză. Vom lua o decizie cât de curând, iar organismul care va stabili această decizie este Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar decizia va fi luată după instituirea stării de alertă", a afirmat Orban.
De asemenea, Orban a precizat că nu se pune problema ca starea de alertă să nu poate fi reglată legal şi să nu avem un set de reguli pentru această perioadă, dar a recunoscut că este posibil să nu se poată da amenzi pentru această perioadă.
Citește și Amendă în stare de urgență. Cum poate fi contestată. Care sunt pașii
Cel mai probabil nu vom putea da amenzi, dar reguli vor fi stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Cu siguranţă vom lua deciziile în cadrul Comitetului, prima decizie fiind aceea de declarare a stării de alertă, iar în urma acesteia vor fi luate măsurile privind restrângerea anumitor activităţi“, a continuat premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.