Nu a fost mai bine nici în timpul valului migrator din 2015, când ''singurul care a apărat frontierele Schengen a fost (premierul ungar) Viktor Orban, care a construit un gard împotriva migranţilor'', a remarcat şeful guvernului ceh.
Majoritatea migranţilor sosesc pe mare, aşadar este ''absurd'' ca ţări precum Bulgaria şi Croaţia, care controlează coastele europene ale Mării Negre şi, respectiv, ale Mării Adriatice, să nu facă parte din Schengen, consideră Andrej Babis. ''Să acceptăm Bulgaria, România, Serbia (ţară nemembră a UE n.red) şi Croaţia în spaţiul Schengen; să avem o strategie clară faţă de Balcanii occidentali şi să apărăm Europa împotriva migraţiilor ilegale la frontierele sale externe'', a îndemnat el.
Călătoria în UE, o confuzie a controalelor la frontiere
Celelalte etape necesare pentru a rezolva această problemă ar trebui să includă ''lupta împotriva traficanţilor de fiinţe umane şi semnarea de acorduri cu Turcia, Maroc, Algeria, Tunisia şi Libia'', ţări traversate de refugiaţii care vin în Europa, a sugerat în continuare şeful guvernului de la Praga.
El a mai justificat necesitatea de a proteja Europa în faţa afluxului de migranţi prin faptul că ''Danemarca, Suedia şi Austria, care au primit toate migranţi în 2015, acum îi resping''
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.