Timp de șase ani, cercetătorii chinezi au examinat peste 30.000 de oameni, cu vârsta media cuprinsă între 61 și 62 de ani. Nici unul dintre ei nu suferise vreun atac cerebral și nici afecțiuni cardio-vasculare. La finalul studiului, au fost înregistrate 1557 de accidente vasculare.
S-a constatat, astfel, că la persoanele care au dormit mai mult de nouă ore pe zi probabilitatea unui accident vascular cerebral a fost cu 23% mai mare decât în cazul celor care au dormit doar șapte ore și foarte rar opt ore. Riscul a fost și mai mare, de 85%, la cei care sforăiau 9 ore în timp nopții și mai trăgeau un pui de somn de vreo 90 de minute în cursul zilei.
Citește și Afecțiune rară. Sindromul ”Frumoasei din Pădurea adormită”. Caz unic VIDEO
Specialiștii chinezi au stabilit, de asemenea, că dezvoltarea unui atac cerebral este influențată, în egală măsură, de calitatea somnului. Participanții care s-au plâns de un somn neliniștit au afișat o înclinație spre acest gen de afecțiune cu 29% mai mare decât la voluntarii care au un somn profund. Explicând, oamenii de știință chinezi au arătat că persoanele care dorm mult duc un stil de viață sedentar, ceea ce antrenează o creștere a colesterolului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.