Astfel, contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în luna iulie, s-au tranzacționat la 57,91 dolari/baril, cu 3,51 de dolari (5,71%) mai puțin comparativ cu valoarea țițeiului din ziua anterioară, după ce a coborât chiar la 57,33 dolari/baril, cel mai scăzut nivel din 13 martie.
Petrolul marca Brent, de referință în Europa, a cedat, la rândul lui, 3,23 dolari sau 4,55%, ajungând sub pragul psihologic de 70 de dolari/baril. Aurul negru cu extracție din Marea Nordului a încheiat la 67,76 dolari/baril.
În acest stadiu, cursul petrolului afișează cea mai puternică pierdere săptămânală din ultimele șase luni, au calculat analiștii.
Citește și Prețul petrolului a explodat! Donald Trump a dat peste cap piața
”Asistăm la o nouă dovadă a îngrijorării care a cuprins piețele mondiale în legătură cu efectul negativ al conflictului comerical asupra cererii”, a explicat Gene McGillian, vicepreședintele firmei Tradition Energy, notând că marii jucători care au cumpărat se retrag de pe piață.
Evitând orice prognoză pe termen scurt sau mediu, experții susțin că, în următoarea perioadă, piața petrolului va afișa o sensibilitate extremă la orice declarație referitoare la războiul comercial dintre SUA și China, dar și la statisticile oficiale privind evoluțiile marilor economii ale lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.