Astfel, la schimburile electronice din Asia, barilul american ”light sweet crude” (WTI) cu livrare în luna mai, a atins 64 de dolari, în timp ce petrolul marca Brent, de referință în Europa, a trecut de 72 de dolari/baril la contractele cu livrare în luna iunie.
Potrivit societății Baker Hughes, numărul puțurilor aflate în exploatare în Statele Unite a scăzut în cursul săptămânii care s-a încheiat în 18 aprilie. O veste care, în general, este interpretată ca un semn al reducerii producției americane de aur negru.
Citește și Arabia Saudită amenință Statele Unite
Acest indicator se adaugă cifrelor privind stocurile americane, care i-au surprins pe analiști. În săptămâna care s-a terminat la 12 aprilie, rezervele comerciale de brut ale Statelor Unite au coborât cu 1,4 milioane de barili, după ce au crescut cu 17 milioane de barili în săptămânile anterioare.
Pe de altă parte, China publicat date economice mai bune decât s-a anticipat, cu un avans de 6,4% al PIB în primele trei luni ale anului, în timp ce Arabia Saudită a evocat o puternică scădere a a exporturilor sale de petrol în februarie. Alfonso Esparza, de la OANDA, crede că atitudinea Riadului, liderul de-facto al OPEC, a fost ca un exemplu de urmat și pentru ceilalți membri ai cartelului, dar și pentru partenerii organizației, în special Rusia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.