Astfel, barilul marca Brent din Marea Nordului, cu livrare în luna februarie, a fost cotat cu 60,24 dolari la Intercontinental Exchange (ICE) din Londra, în scădere cu 0,04 dolari față de valoarea de închidere de vineri. La New York Mercantile Exchange (Nymex), barilul american ”light sweet crude” pentru ianuarie a pierdut 0,52 dolari, coborând la 50,68 dolari.
Temerile pieței
Practic, aurul negru a rămas aproape de cele mai mici prețuri înregistrate din octombrie 2017. Pe ultima sută de metri, ceea ce a contat pentru jucătorii din piață a fost cresterea producției americane a petrolului de șist și o potențială scădere a cererii mondiale de carburant, două informații care au anihilat, practic, eforturile OPEC și ale partenerilor organizației de a reechilibra prețul țițeiului, a comentat Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.
Confruntat cu scăderea cursurilor, Organizația țărilor exportatoare de petrol a convenit, la începutul lunii decembrie, cu partenerii ei, printre care și Rusia, o reducere a producției cu aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi începând cu luna ianuarie.
Citește și Piața mondială a petrolului depinde de toanele a trei oameni!
Dar investitorii nu sunt convinși că se va produce o creștere mondială, cu antrenarea, logică, a cererii de petrol, în contextul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.